little aufa @ art request

| 2 comments

kali ini, budoxe nak lukis aufa pula, anak kawan budoxe,
mula-mula lukis lineart menggunakan software adobe photoshop.


kemudian, boleh mula mewarna, warna kulit dahulu dan boleh warna rambut dan mata.


seterusnya, warna baju pula. baju aufa berwarna merah jambu.


selepas itu, warna pula seluar, dengan corak rama-rama.


latar belakang guna gambar asal kemudian filter>cut out
akhir sekali siaplah karya~

ok jumpa lagi semua~~




kagerou @ ragnarok online

| 2 comments

ok kali ni budoxe nak lukis watak dalam game Ragnarok Online pula, class kagerou. 2nd job kepada ninja. lukis lineart dalam software adobe


setelah berpuas hati dengan lineart tadi. bole mula mewarna.
warnakan kulit watak dahulu, kemudian rambut watak pula.


kemudian warna baju watak pula, buat dalam layer berbeza untuk padded armor,hand guard dan cloak.


langkah terakhir masukkan latar belakang


inilah hasilnya~

ok jumpa lagi semua

chow~





cerita kedai kopi @ black & white

| No comment yet

cerita kedai kopi

ini cerita lama, 
bulan puasa,
sesudah tarawih,
layan kopi putih.

sambil bermain tab,
ku hirup kopi,
siapa yang snap,
siap candid lagi.

okay lah,
merapu sudah,
apakah?
bye lah~


nukilan,





wordless wednesday #3 : thinking what to do

| 2 comments





wordless wednesday #2 : old comics

| 10 comments

fashionista muslimah @ art request

| 16 comments

kali ni budoxe nak lukis ni pula, permintaan dari blogger Miza
line art dilukis dalam adobe photoshop


selepas berpuas hati dengan line art, boleh mula mewarna.
budoxe warna kulit dahulu


kemudian, warna pula tudung dan baju.
buat dalam layer yang berbeza


langkah seterusnya adalah masukkan latarbelakang pada lukisan


inilah hasilnya~~ 

jom lawat blogMiza 
>>sini<<

ok sekian untuk kali ini. jumpa lagi





blogger nabihah @ art trade

| 8 comments
art trade dengan blogger Nabihah Ahmad


ni lukisan dari budoxe, jom lawat blog beliau >>sini<<



ni pula art dari Nabihah, ala-ala korea 
terima kasih ~ lihat >>sini<<









RXZ guy @ Colour Request

| 5 comments

hari tu ada kawan budoxe suruh warna lukisan dia, smart kan lukisan dia? 



ok, mula-mula buat line art baru untuk senang warna nanti. lukis dalam adobe. 


buat layer baru, kemudian warna kulit, baju dan seluar watak. 


layer baru pula untuk warna motor dan tiang lampu.


akhir sekali warna latarbelakang pula, harap dia suka dengan warna ni.


inilah hasilnya~
 terima kasih semua, jumpa lagi









Dewata Legend Quest @ RO

| 2 comments
ok, kali ni budoxe nak kongsi pula cara buat quest Dewata Island Legend, International Ragnarok Online.


mula-mula sekali, pergi bandar alberta, jumpa 'Alberta Sailor' untuk ke Dewata Island, korang perlu bayar 10,000 zeny.
level minimun untuk buat quest adalah level 60


kemudian, pergi ke dew_fild01 di penjuru kiri peta, ada sebuah rumah. kat luar rumah akan kedengaran orang sedang berbual, masuk ke dalam.


korang perlu berbual dengan 'Sage Kasyapa'. beritahu dia yang korang ada dengar perbualan mereka.


kemudian bercakap dengan 'Tribal Chief Paiko' pula tentang hal tadi.


kemudian, pergi kat portal, keluar satu pop-up. jumpa balik dengan 'Tribal Chief Paiko' 


kemudian dia suruh korang cari Cenderawasih Feather 15.




hunt Cenderawasih untuk mendapatkannya


setelah berjaya kumpul 15 Cenderawasih Feather, jumpa 'Tribal Chief Paiko' 


dia akan suruh korang hantar Satay kepada empat orang di sekitar Dewata Island.


yang pertama bagi satay kat Jaty Tribe Warrior


ke-2 bagi kat Tribe Manager


ke-3 bagi kat Gatekeeper of Krakatau


ke-4 bagi satay kat Borobudur Temple Manage


akhir sekali, jumpa Tribal Chief Paiko, anda akan dapat Jaty Crown dan boleh masuk Krakatau Volcano Dungeon.







shahfaiz @ pemalu rebana perintis warisan

| 4 comments

kali nie budoxe nak lukis shahfaiz pula, pemalu rebana Perintis Warisan, line art ni dilukis dalam adobe photoshop menggunakan tablet wacom bamboo


kemudian, mulakan pewarnaan (colouring) dengan mewarna kulit dahulu.


selepas itu, warnakan pula baju dan seluar. baju terbaru perintis warisan, warna biru bercorak kuning.


warnakan rebana ibu dengan warna coklat muda.


setelah masukkan latarbelakang (background) 
siaplah karya~

ok jumpa lagi~

Segmen : Pencarian Bloglist Disember by Athirah

| 8 comments


klik banner untuk join


muslimah girl & camera II @ art request

| 16 comments


ok, kali ini budoxe nak lukis muslimah dengan kamera lagi,
permintaan daripada blogger cimot. dia nak yang bercermin mata pula. line art ni dilukis dalam adobe.



kemudian, boleh mulakan proses pewarnaan (colouring),
mulakan dengan warna kulit dahulu.


selepas itu, boleh warna pula tudung dan baju. tudung warna merah jambu dan baju warna ungu gelap, bercorak bunga hitam.


akhir sekali, masukkan latarbelakang (background)



siaplah karya~

jom singgah blogcimot 

karya DSLR sebelum ini >>sini<<