jogging @ mixed art

| 2 comments

yang atas ni dilukis guna pensel dan pen
pensel mekanikal pilot 0.5 dan pen unipin 0.5 dan 0.2


buka artwork yang tadi dalam opencanvas
buat lineart baru berdasarkan lukisan tadi bagi memudahkan proses pewarnaan


warnakan rambut,mata dan kulit 


kali ni warna guna screen tone untuk baju dan seluar
screen tone digunakan secara meluas dalam komik-komik dalam dan luar negara


akhirnya siaplah artwork

kenapa perlu jogging? >>sini<<

karya jogging sebelum ini >>sini<<








Giveaway RM300 By Blog Pancing Elih

| 6 comments

klik banner untuk sertai..
 hadiah menanti anda!!






wordless wednesday #5 : lompat mengapai awan

| 2 comments

gambar asal >>di sini<<

blogger deno @ art trade 2.0

| 4 comments
beberapa hari yang lalu budoxe minta untuk  art-trade dengan blogger @ doodler hebat deno


art daripada budoxe 
dilukis menggunakan wacom intuos 
perisian untuk mewarna adalah adobe photoshop


ini pula art daripada deno
pakai spek dan ada janggut 
smart kan doodle ni
tengok >>sini<<

ok sekian saja untuk kali ni.
jumpa lagi~








wacom tablet @ bamboo / intuos

| 8 comments

kali ni budoxe nak perkenalkan alat melukis yang selalu digunakan



yang ini tablet pen lama budoxe, sekarang dah bertukar milik.
dah calar-calar tapi masih berguna. harap-harap tuan baru selesa pakai bamboo ni



posisi masa melukis, boleh set samada guna tangan kanan atau kiri

spesifikasi:

  • Size = Small
  • Tablet Dimensions = 278 x 176 x 9.8 (mm)
  • Pen Active Area = 147 x 92 (mm)
  • Pen Pressure Levels = 1,024
  • Interface = USB
  • Bundled Software = ArtRage




ini pula wacom intuos, tablet pen terbaru budoxe,
rupa kotak dia yang simple


ni rupa dia, tablet, usb cord dan pen
intuos ni dia jimat ruang sikit, kecil je dan ada express key


posisi melukis sekarang, coffee table pun muat untuk melukis

spesifikasi:
  • Size = Small
  • Tablet Dimensions = 210 x 178 x 10 (mm)
  • Pen Active Area = 152 x 95 (mm)
  • Pen Pressure Levels = 1,024
  • Interface = USB & wireless
  • Bundled Software = ArtRage
ok sekian saja untuk kali ini.
jumpa lagi~





aktiviti hujung minggu @ motocross

| 6 comments
hujung minggu lepas budoxe dgn nazrey-almuhandis pergi tengok pertandingnan motocross kat kota samarahan

jom layan gambar-gambar yang telah mendapat persetujuan daripada nazrey-almuhandis










budoxe tak tau sapa menang sebab pertandingan dia sesi petang. sesi pagi ni preliminary race saja

sekian saja buat kali ini~ jumpa lagi