ekspressi muka

| 14 comments
setelah berblogwalking yang sudah lama terbangkalai (terbengkalai) budoxe terbaca pula post plain83 , zyraroxx tidak lupa juga kepada cEro tentang ekpressi muka harian di blog mereka.
sebagai seorang art-blogger, budoxe pun terpanggil untuk membuat 1 satu lukisan ini


ya, muka yang blur ini adalah muka harian budoxe, 
orait~ siapa yang nak sahut cabaran plain83?
dengan segala hormatnya dipersilakan.

sekian saja buat kali ini
jumpa lagi



wordless wednesday #12

| No comment yet

Shiroe, Log Horizon

art request dari family

| 4 comments
as-salam, apa khabar semua?
kali ini budoxe nak kongsikan art request daripada keluarga budoxe pula 


 1st, art request daripada ayah budoxe
gambar beliau semasa lepak kedai kopi
biasalah orang tua kan, mesti la lepak dengan member dekat kedai kopi



2nd, ini pic adik budoxe dan husband dia



akhir sekali, adik-adik dan mak budoxe
gambar posing we-fie dalam kereta

ok, itu saja post kali ini
jumpa lagi.

 



budoxesquire arts

art request from cousins #3

| No comment yet

as-salam, seperti biasa budoxe nak kongsikan
 art request daripada sepupu-sepupu budoxe


art request daripada hazim untuk profile picture dia  
ini pula semasa beliau pergi umrah
 
 ini pula daripada, qiqi dan sahabat beliau

akhir sekali daripada najihah

sekian sahaja untuk post kali ini
jumpa lagi

art request from blogger yuyuatiqa

| No comment yet

art request daripada blogger yuyuatiqa 

terima kasih kerana sudi terima art daripada budoxesquire arts 

ada orang tanya berapa harga kalau art macam ni.
budoxe tak dapat jawab.
agak-agak korang ada harga ke art macam ni?

sekian saja buat kali ni.




art request daripada sepupu dan makcik

| 2 comments
as-salam, kali ni budoxe nak kongsikan 3 art request daripada sepupu dan makcik budoxe


1st, daripada adik kepada ayah budoxe iaitu bonda Tini


2nd, daripada kakak kepada ayah budoxe iaitu mama Nah


3rd, daripada sepupu budoxe iaitu arisy

software yang digunakan adalah adobe photoshop dan budoxe lukis guna tablet wacom berdasarkan gambar yang mereka whatsapp 

ok sekian saja post kali ini
jumpa lagi di masa akan datang

chow~

art request from cousins #2

| 2 comments

as-salam semua, kali ini budoxe nak kongsikan 2 art request daripada sepupu-sepupu budoxe
kedua-dua dilukis menggunakan software adobe photoshop dan tablet wacom.

art request daripada sepupu budoxe, mell


dan ini pula art kedua, permintaan daripada kakak mell iaitu kak ida. dia suruh lukiskan satu family photo


sekian saja buat kali ini.
jumpa lagi



buasir otak: the komik terbaru

| 6 comments
Setelah kejayaan kami menerbitkan buku Buasir Otak: The Komik yang pertama, kini terbit pula bukan 1 tapi 2 buku komik yang baru daripada kami iaitu Buasir Otak: The Komik [RELOADED] dan Buasir Otak: The Komik [REVOLUTION]!

Untuk kedua2 komik indie yang baru ini kami menghimpunkan 33 pengkarya yang terdiri daripada blogger, pelukis komik indie dan amatur di dunia maya iaitu Aika, Amna Shark, Anhaz, Ankel Jonni, Art Syah, Aujinz, Ayuni Rafilah, Az, Bandido, Budoxe Lee, cEro, Dayang Deno, Endman3010, Imanina Shin, Irfan Hilal Kawa, Manbia, Nazirul, Nazrul Ali, Nine Redial, Nuruddin, Plain83, Prince of Noob, Pyromania, Remy, Renjer, Rizal PaperBag Head, Silver Fox, Syue Artz, Tengku Puteri, Xua Xragonz, Yura Yu dan Zyraroxx.




Kedua2 buku komik setebal 184 mukasurat ini mengandungi cerita2 yang telah disusun mengikut 10 kategori utama iaitu Persahabatan, Cinta, Kekeluargaan, Keagamaan, dan Kerjaya & Ekonomi dalam buku Buasir Otak: The Komik [RELOADED] serta Pendidikan & Kesihatan, Sains & Teknologi, Hiburan & Sukan, Kemasyarakat dan Politik & Sosial seperti mana topik2 yang selalu disentuh dalam blog Buasir Otak sendiri.
HARGA:

 Pakej buku RELOADED dan REVOLUTION
= RM30



* Bagi yang mahu membeli buku Buasir Otak: The Komik yang PERTAMA dulu, boleh membeli dengan harga RM15 namun kuantiti SANGAT TERHAD.



KAEDAH PENGHANTARAN:

KADAR POS LAJU (Semenanjung):
 1 - 2 buku: RM6.50
3 - 4 buku: RM10
5 - 8 buku: RM14
9 - 20 buku: RM22


KADAR POS LAJU (Sabah/Sarawak):
 1 - 2 buku: RM10.50
3 - 4 buku: RM16
5 - 8 buku: RM27
9 - 20 buku: RM59

KADAR POS EKSPRESS (Semenanjung/Sabah/Sarawak):
1 - 4 buku: RM7


COD: 
Hanya sekitar Cyberjaya, Putrajaya dan Puchong sahaja.



Memandangkan buku ini dicetak dan diterbit sendiri secara indie, maka
STOK ADALAH TERHAD
SIAPA CEPAT DIA DAPAT!


Untuk membeli hantarkan emel anda kepada:
princeofnoob[at]gmail[dot]com


Atau PM di Facebook Prince of Noob di:



art request from cousin

| 2 comments

art request dari sepupu budoxe iaitu nelly
reference dari gambar yang beliau wasep
software adobe photoshop
tablet wacom intuos

sekian sahaja buat 
kali ini
jumpa lagi


art request dari housemate

| 2 comments

art request daripada housemate budoxe iaitu zulhelmi 
software adobe photoshop
tablet wacom intuos

sekian sahaja buat kali ini
jumpa lagi

beta test - Tree of Savior

| 2 comments
baru-baru ini budoxe berpeluang untuk beta-test game MMO RPG Tree of Savior 
*Massively Multi-player On-line Role Playing Game 
sebagai beta tester segala error ataupun bug dalam game perlu di-report kepada devoleper game ini.

game ini dihasilkan oleh Kim Hakkyu, pecipta game Ragnarok Online 
developer game ini adalah IMC games
Ia berkisarkan tentang mitologi dan tradisi Lithuania.

game ini mempunyai 80 job class untuk dimainkan
namun dalam beta test ini hanya mempunyai 24 job class




antara gambar-gambar gameplay game ini



 grafik game ini dilukis oleh

Maggi An Jeong-won (안정원)

 



 Close beta test ini bakal berakhir pada 25 nov 15
maka berakhirlah tugas budoxe sebagai beta tester game ini 
  
open beta test (korea) dijangka berlansung pada disember bulan ini

nantikan kemunculan official release game ini!!
kemungkinan awal tahun depan
yeah~

sekian saja buat kali ini.
jumpa lagi 



inktober tak siap

| 2 comments

lukisan2 inktober yang tak siap
 

lepak kedai nasi kerabu

| 4 comments

lepak makan nasi kerabu bersama sepupu di shah alam
nezar,arisy & matmin dan tiada dalam lukisan,farhan.
dilukis menggunakan tablet wacom & software adobe photoshop 
 
 lukisan-lukisan inktober belum dapat post lagi.
insya-Allah entry seterusnya

wordless wednesday #11 : jam&tangan

| 4 comments

jam dan tangan 

menu mamak

| 8 comments

satu lagi menu biasa kalau lepak dekat mamak sambil tengok bola, 
baru-baru ni liga super dah menutup tirainya 
JDT sebagai juara musim ini

apakah menu-nya?
inilah namanya nan cheese. memang terbaik! 
kuahnya tak kisah kari atau dal, dua-dua sedap. 
airnya pulak, kopi susu kambing air
pergh~ memang sedap. 

apa pulak menu korang kalau pergi mamak?







lukisan digital

| 8 comments
assalamualaikum semua, hari ini lee nak kongsikan
tiga buah lukisan digital yang dilukis sehari dua ini.
aplikasi yang diguna adalah adobe photoshop
dilukis menggunakan tablet pen wacom intuos


'kanak2 dan layang2'



'mancing di lubuk'


'pencak silat'

rasa best pula lukis ringkas2 macam ni lepas itu 
tambah screen-tone
lukisan banyak lagi kena baiki. melukis pakai tablet ni kena selalu praktis kalau tak, kekok jadinya sebab tak sama lukis di kertas dan di komputer. lain feel-nya.

ok sekian sajalah coretan kali ini

jumpa lagi pada post akan datang.
nanti lee kongsikan lagi lukisan.

insya-Allah