cabaran komik online Malaysia 2016

| 2 comments

as-salam, pembaca-pembaca tegar sekalian,
pada tahun ini blee cuba untuk menghantar komik 
ke laman sesawang matkomik
untuk cabaran komik online malaysia 2016

diharapkan semua undi komik 
di>>sini<<



semua undian anda semua amatlah bermakna
sekian sahaja coretan kali ini,
jumpa lagi

insya-Allah



inktober 2016 part #2

| 4 comments
Assalam semua pembaca tegar 
maaflah jika blog ini agak bersawang. kekangan masa agak membataskan blee untuk menguruskan blog ini.. seperti yang di janji kan pada post yang lepas 
inilah bahagian kedua inktober bagi sesi 2016



















sekian sahaja perkongsian kali ini jumpa lagi



inktober 2016 part #1

| 6 comments
As-salamualaikum semua
kali ini blee nak share kan 15 dahulu artwork inktober bagi tahun ini
















\

sekian sahaja post untuk kali ini

semua artwork ini bole dilihat di insta budoxe_lee

jumpa lagi

insya Allah

botk4 awakening

| 12 comments
السلام عليكم

komik untuk botk4, awakening dah siap dihantar
kali ini dengan cerita yang lebih panjang
daripada 30 orang artis indie botk



nantikan kemunculan botk4

tahun ini 

dibawakan kepada anda oleh buasirotak

sekian saja post kali ini

jumpa lagi


إن شاء الله

jodoh tak lama

| 11 comments
السلام عليكم 


kenalkan phone admin,

A5 (6)

ya, belum cukup setahun bersama

berkecai sudah beliau,
 bukan setakat screen sahaja
namun dengan digitizer skali hancur

penangan jatuh dari motor
dan digilis sebuah sedan

selamat tinggal



Goku Fan Art

| 10 comments
السلام عليكم 

 
kali ini blee nak kongsikan video lukisan goku pula

jom layan video ini~

sekian saja post kali ini

jumpa lagi

إن شاء الله

kijiya #15 fan art

| 2 comments
السلام عليكم

 

kali ini blee nak kongsikan video 
melukis kijiya #15 
karya pelukis terkenal malaysia
iaitu zint

layan video ini~

ok jumpa lagi

إن شاء الله

skyforce 2014

| No comment yet
السلام عليكم

 

nak share game favourite kat phone/tab budoxe, 

kenapa favourite? 
game ni famous masa zaman nokia dulu 
dulu budoxe main kat Ngage QD 

ni versi aniversary 10th

sekian~

jumpa lagi

إن شاء الله

bangunan #2

| 6 comments
السلام عليكم


KLCC,
garisan-garisan ringkas membentuk mercu tanda
ditambah screen tone untuk lebih umph!

dilukis dalam tablet samsung tab A 8.0
perisian medibang paint

sekian sahaja post kali ini
jumpa lagi~

إن شاء الله

swim di hilton kl

| 2 comments
السلام عليكم 


aktiviti renang di hilton kl

sekian sahaja post untuk kali ini

jumpa lagi

إن شاء الله

fitbit zip & puma watch

| No comment yet
السلام عليكم


inilah mainan terbaru blee, fitbit zip
setelah 2 bulan tak jogging dan swimming
sempena ramadhan & syawal
setelah pelbagai juadah telah ditelan tanpa belas kasihan
 terhadap perut, jadi belilah activity tracker ni


inilah rupa dia keluar dari kotak,
ada clip, fitbit, bateri , dongle usb dan alat untuk tukar bateri


ini cara-cara nak masukkan bateri ke dalam fitbit tu.

sebenarnya selum ni blee guna apps saja untuk activity tracking
seperti nike running, strava, endomondo dan sebagainya

sebab dia guna apps phone, 
semestinya kena bawa phone nak jogging kan?
 bateri phone cepat habis sebab kena 
buka gps untuk track.




fitbit zip ni pula bersaiz kecil, bole sangkut je kat poket, tali pinggang, sweater atau letak je dalam pouch bag.


ini specifikasi fitbit zip


ok setelah habis aktiviti boleh sync kan dengan apps pada phone atau dekat laptop
(tak perlu bawa masa jogging)
balik rumah terus buka bluetooth phone dan buka apps
dekat laptop pula sambungkan usb dongle dan sambungkan pada internet

senang kan?


lepas tu gandingkan pula dengan jam heart rate ni

'puma optical heart rate'

step+kalori+distance+heart rate=terbaiklah!!

tak perlu beli jam beribu untuk fungsi ini

kedua-dua ni tak sampai seribu pun

ok sekian sahaja 
perkongsian kali ini 

jumpa lagi

إن شاء الله

karikatur blogger@doodler #1

| 13 comments
السلام عليكم 

kali blee, nak kongsikan 2 caricature/potrait 
doodler @ blogger hebat
salah seorang pelukis buasir otak: the komik
boleh lawati blog beliau untuk melihat karya-karya terkini 


  pelukis komik pendar ratna
pengkarya di lawan web komik online sucomi.com

kedua-dua ini dilukis dalam tab A dengan menggunakan apps 
medibang paint android

sekian saja post kali ini
jumpa lagi

 إن شاء الله

model shawl

| 10 comments
السلام عليكم

lukisan random model shawl
sambil melihat koleksi-koleksi iklan di insta

sambil praktis guna screen tone

sekian sahaja pst kali ini 
jumpa lagi


إن شاء الله

Daehan Minguk Giveaway By Siti Yang Menaip

| 2 comments

Klik banner untuk join

marathon raya

| 6 comments
السلام عليكم

mesti korang pergi marathon raya kan?


jangan buat macam ni sudah kat member
 kesian member
ahahaha

like fb page budoxesquire untuk post terkini

dan like juga page buasir otak : the komik
untuk melihat karya-karya lain
daripada BOTK crew

sekian sahaja post kali ini 
ok jumpa lagi


إن شاء الله