kongsi jangan cilok

| 2 comments
as-salam
pernah tak karya anda kena cilok?
nama kena crop. page besar pulak share karya korang?
tapi buat macam harta diorang sendiri?
mesti pernah punya.

layan komik ni~


sekian saja untuk kali ini


wordless wednesday : neo cps engine bay

| No comment yet

CamPro CPS 4 cylinder, DOHC 16V




lukisan landskap

| 4 comments
as-salam semua pemerhati-pemerhati blog.
semoga sihat selalu. kali ini nak kongsikan pula lukisan landskap.


random building 
jumpa gambar kat phone pastu lukis


tak ingat dah highway mana ni
sebab budoxe lama tak duduk KL
sekarang kat sarawak
siapa tahu ni kat mana?

ok sekian saja untuk kali ini
jumpa lagi

art trade with DD

| 2 comments

السلام عليكم

baru-baru ni  DD,(dayangdeno) pm kat FB budoxe, nak art trade

dan inilah lukisan budoxe buat kan untuk DD, dengan costume rama-rama. butterfly ni memeng tidak asing lagi bagi SLE fighter seperti beliau. DD akan menunaikan umrah pada bulan ini. semoga perjalanan selamat pegi dan kembali DD.

ini pula art trade daripada DD

 ? comelkan doodle daripada DD
budoxe tak secomel ni hahahahaha..
tapi betul dah tu janggut,topi dan spek mata.
fesyen tipikal budoxe
kalau malas nak pakai minyak rambut

klik link untuk lihat lihat art trade dengan DD sebelum ni

nak lihat art trade dengan blogger? 
klik >ni<

ok lah sekian saja untuk kali ini.

aktiviti bersama sanggoro

| 8 comments

kenalkan member serumah budoxe, nama pena dia sanggoro, dulu dia rajin ber-bloging -rebanapemula- sekarang sudah bersara.
tinggi orang, (ke budoxe yang rendah?) peramah
pemurah, pandai masak, bersilat, memanah, pemain rebana dikir barat dan banyak lagi.


beliau juga pandai meniup seruling, budoxe tiup keluar angin ja.
dulu main recorder pun fail jugak hahaha.
petik gitar tau la sikit-sikit. tu pun gitar pinjam


sekian sahaja buat kali ini
lain kali pulak share lukisan

as-salam

naik motor

| 6 comments
assalamualaikum semua pembaca-pembaca tegar blog ni,
diharapkan ketegaran anda kian bertambah.
hehe bergurau jer.

ni nak cerita sikit pasal motor, tak kisah lah korang naik motor apa-apa pun superbike,scramler atau kapcai. janji kene hormat menghormati satu sama lain. cc besar ke cc kecik ke, 2 tayar jugak kan?

jangan pula kita berlagak jika naik motor besar, baru nak up ker der?
yang naik motor kecik tu kat rumah naik bmw atau merc mana kita tahu. kan?
kita pulak naik motor besar dah la hutang tak habis lagi. keh keh keh~

dah tujuan sebenarnya nak share artwork motor jer nih, alang-alang tu bebel lah sikit.

nah! layan~



naik motor besar tapi hati kena ada iman


naik scrambler tapi masjid tak lupa


naik kapcai tapi jutawan yang humble