~aku suka flora fauna~

| 2 comments


flora fauna.. rasa cam nak hari2 pergi.. jauh dari hiruk pikuk bandaraya.. hutan batu.. deretan kereta..motor berpeleseran dgn ekzos yg bagak tuh.. adeh... ponin..
pegi keje balik keje pegi keje balik keje...
nk juga pg mana2 tuk release kn tension.. tapi x tau la... buntu... ada program x kwn2? aku plg suka pg adventure dr pegi lepak kat bandar2, mall2, movie2 tu.. pgi juga tp x mnt sgt...
adventure ke gua2 ke, hutan simpan, gunung2.. amatlah best... dh lama x pegi tmpt2 cmtu.. nk menghirup o2 fresh dr dedaun2 pokok hutan hujan tropika d borneo nih..
ahha~








ramainya yg dah nak kawen~

| 2 comments




sebut bab kawen..(klik)
maka sibuklah bagi kedua2 belah pihak laki ke pompuan..
maka bermulalah sejarah hidup bagi jejaka2 bujang dn gadis2 ayu utk memulakan hidup baru bersama pasangan memasing..

semua rakan2, sanak2 saudara pun datanglah nk meraikan hari yang bahagia ini...
semua persiapan dulang2 hantaran, catering2 (kalo kat bandar).. kat kg gotong-royong..

dgn adat istiadat yang terpelihara.. yg ikut tu ikut lah.. tapi yg bertentangan dgn syarak tu tinggal2kan lah.. cth: mak2 andam pi cukur kening konon cantik tu...apahal.. tau x yang perbuatan mengubah ciptaan tu di laknat Allah.. majlis catik dah skali 1st day dah kena laknat dah.. camner nak kekal bahagia.. skali mak andam pula ada pula yg separa lelaki lak..pergh.. apa nak jadi....

yg lain2 tu malas aku nk sebut lg...


apapaun Selamat Pengantin Baru
kepada kawan2 sanak saudara sapa2 pun
semoga bahagia dunia akhirat..
chow~

Okay, let's make a deal. I win the iPad 2, you win the movie passes. Win-win for both of us right? #Churp2race




~majlis perpisahan dr nita~

| No comment yet




pada tanggal 6 mei 11,
abg kkm chessmater yg telah tamat zaman bujangnya tanpa segan silu manjadi 'Master of Ceremony' @ Mc @ juru acara majlis ini..
beliau dgn jayanya telah merasmikan majlis ini dengan kata2 aluan yang simple

lalu beliau menjemput saudara al-fadhil ustaz zul Haron sebagai pembaca doa makan..(simple juga doanya.. nk jimatkn masa katanya.. maklumlah sudah bz dengan fluoro skrg..(tahniah zul!)

lalu bermulalah acara pemakanan sihat kami maklumlah kerja Hospital seme makanan nk kne ikut gizi seimbang..
apa2 pun Selamat Maju Jaya kepada Dr Nita jasa mu d kenang..

xlupa juga juga bos2 kami selaku penyeri majlis ini.. selamat menjamu selera semua.. haha.. aku hnaya sedakar tukang amik gambo je walaupun x guna DLSR seperti remaja2 kini..