~labcoat@overall~

| 8 comments
nak vios trd? klik!
maxis~user?klik!
di petang yang hening. tatkala sekumpulan manusia bekumpul....

madam W: yincik ladiographer kenapa lu punya perut manyak besar maa~ bikin overall ini mau koyak oo! saya ukur lu punya body tidak boleh o ini macam~
encik A: oh yaka~ saya x perasan la madam~ lama sudah overall ni berjasa dgn saya. saya rasa dia makin kecil bukan saya yg besar!

madam w: lu jangan mau tipu saya~ saya tau oo.. ini overal kamu tidak basuh x tuka2 baru! ini apa nih! kotolan degil ooo~ kenapa kamu x tukar baru gaji u29 boleh beli oo~
encik A: ish! mana dapat madam~ itu duit baju xdapat lagi.. kain pun tiada! mana boleh buat baju baru~ saya ada anak bini mau tanggung bukan mau beli overall ja dgn gaji tu~ apada!!

"woi!! lugi wooooooo!!!!!!!!",tiba2 kedengaran suatu suara sumbang dari tengah2 orang ramai.
madam W: oi mister s. lu knapa bisin2 haiya~ kacau daun saya mau buli2 budak2 oo~
mister S: apa buli2.. saya mau buat spotcheck itu olang tala pakai overall.. tara pakai tara duit wo~ lugi wooo!! saya ambil gambar kasi lepot sama bos.. semua tempat kna pakai woo~ portable,shif,hung2,cme,berak eh silap..x bole tidak pakai oo..
encik A: semua kna pakai mister S? pergh panas oo kalau pegi wad..
madam W: haiya~ lu bisin2 olang mau kasi duit oo.. buat saja apa susah~(haha aku x kene pegi wad,'suara hati')
lalu semua orang brsurai..
inilah kisah yg berlaku d sesebuah institusi..kna pakai 24/7.. ada yg kotor tahap gaban pun still pakai lagi tuh.. duit punya pasal... ish! basuh la bro.. hari mggu kan ada... ok lah .. aku chow dulu.. out~

~sibuk@menyibuk~

| 6 comments
klik2 PMR candidates
klik2 SPM candidates



anda sibuk? mestilah.. kadang2 kita mesti ada masa yg sibuk..
nak2 lagi kalo hari 1st weekdays hari isnin~
kalo kat tempat keje~ pergh ramai berduyun2 pesakit datang
<------tgk kat tepi nih! penuh xray form~ tak menang tangan di buatnya.. siap main susun lg..

kat luar~ pesakit berduyun2 tgu giliran masing2 tambah lg dengan saudara mara.. tak ke semak jadinya.. so bekerja lah anda dengan sepenuh hati..sarapan pagi2 kalo xnk pitam keje..

maka brmulalah sesi kesibukan..nurse,radiographer,radiologist,ppk,student turut sama dalam kegiatan nih~

kalo staf ramai tuh.. maka kurang lah bebenan kerja yang d alami..
seme pakat tolong2 bantu2.. tapi kalo angio,flouro,ct,mri,mammo,appt counter, etc sibuk bagai nak rak?? cmne??





lagi parah kalo mesin tu rosak? cth kalo kat a&e dept.. 24jam non stop x tutup2
mesin pun boleh breakdown kalo cmnih..
so bz ah engineer2 tuk memperbetulkan balik mesin kitorang..


keje2 semua~ kat luar penuh dengan pesakit. dalam penuh dgn pekerja..
huhu~ depatment yg besar pun jadi sempit..












hehe~ dh la..kerja2 juga. jgn nak ingat duit jer.. ambil oncall bagai nak rak~ sampai pengsan.. duit banyak tapi sakit x guna juga.. kan2?



~genaplah setahun di perantauan~

| 2 comments
klik churp2 skali!



pada 1 julai baru2 ni..
maka genaplah usia setahun jagung bagi diri ini merantau di seantero borneo..
d bumi kenyalang diriku memijakkan kaki bersama2 rakan seperjuangan menongkah arus laut china selatan..

lalu kami pun pegilah makan ramai2 layan steamboat kat area kuching..
banyak juga batch kitorang yang x dpt hadir.. kalai,renu,siva,yati,amir xdapat hadirkan diri.. ada yg keje n ada yg balik semenanjung..

yang hadir pula~ aku,gee,iwa,zul,zulharon dan ijul.. aku layan jela steamboat walaupun x minat sgt.. makan yg apa aku minat jela.. x sagla dah setahun aku dah ada kat sarawak nih..
makan~~~~~~~~~~~~~ lah korang
apa2pun x kira korang berada d mana.. cari kawan2 ramai2 spend time musuh2 tu jgn la kumpul cam collection lak~ hehe chow!