~salam aidilfitri 2011~

| 4 comments
[klik2]newSamsung Galaxy Tab 10.1
[klik2]video on #SayaSukaMalaysia


di sini thebudoks ingin mengucapkan selamat hari raya kepada semua muslimin dan muslimat, terutama ibubapa, sanak saudara,orang yang tersayang, rakan2, serta kepada semua yang mengenenali.

dulu2 semua ucapan masih lagi menggunakan kad2 raya yang dihantar menggunakan pos.
kini semuanya nak multimedia, antaranya emel,SMS,MMS,facebook,blog dan semualah.
tak kiralah bagaimana sekalipun cara ucapan raya diucapkan janji semuanya ingin merapatkan silatuharim dengan keluarga,sahabat handai dan sebagainya.

di waktu sebegini, ramailah yang mula berpusu2 untuk pulang ke kampung halaman masing2. maklumlah ramai yang berkerja di bandar2 besar. jauh dari rumah. hati2lah semasa memandu tu, jangan tergopoh gapah, kalau mengantuk berehatlah sebentar.

yang tak sempat pulang beraya pun ada juga, yang masih belajar di luar negara, terpaksa bertugas di hari raya, yang x sempat beli tiket raya. semuanya ada.

alrite sekian sajalah post utk kali ini. salam lebaran kepada semua~




~berbuka bersama@BCCK~

| 2 comments
[klik2]iPad bag!@MilkADeal
[klik2]join#ChurpChurp!

baru2 ini dari 5 ogos 2011 hingga 26 ogos 2011.Borneo Convenion Center Kuching mengadakan Buffet Ramadhan.
waktu: 6.30pm-10.00pm pada harga RM65 nett bagi Dewasa

pelbagai menu yang disediakan bagi memenuhi kehendak pelanggan2 antaranya nasi putih,beriani gam chicken,satay,mee tomato,roti canai & kuah dhall.

pilihan lauk pauk juga banyak di sediakan iaitu ayam masak merah,kari kambing,sup daging tendon,gulai ikan masak lemak,cencaluk,sambal belacan,ikan masin,serunding daging/ayam,kerabu,sambal mangga,steamed fish with chilli sauce,smoked tenggiri,telur masin,ulam2,sambal mangga,fishballs soup,minutes steak with black pepper,lam yee chicken,bammboo clam,braised beancurb wih mushroom,kailan with crab meat,whole lamb roast,roasted chicken with herb,bubur pedas dan bubur lambuk.

pilihan makanan lain juga disediakan di antaranya sherped pie,baked seafood macaroni,roasted potato,kuih2 melayu,assorted bread,waffle,pastries,cucur daging,salad ceaser,semolina pudding,mini tapas,ais kacang,bubur som-som,chocolate fountain,fruit skewer,mousses,whole cakes,tart,pie,jelly,dan shawarma.

bawalah seisi keluarga anda sekali sekala makan buffet bersama, selain itu organisasi2 juga boleh menyertai majlis ini, para pelancong asing dan juga, kaum2 lain juga ada yang mememeriahkan buffet ramadhan ini.

dibawah ini disediakan beberapa gambar suasana berbuka di BCCK 2011:
















~moodRaya@bermula~

| 2 comments
[klik2]DigiJomBerry
[klik2]Facebook Maybank’s My Raya game winRM25,000!

hari ini sudah masuk hari ke-20 kita berRamadhan~
maka bermulalah mood baru bagi sekalian orang yang berpuasa itu.. MOOD RAYA!

eh~ thebudoks pulak yang lebih2.. ni nak kongsi sedikit adengan2 MOOD raya kat tempat kerja:

1-banner2 raya telah pun di gantungkan di pintu2 utama


2-lampu kelip2,hiasan2,sampul duit raya, dan pelita dihias di kawasan yang paling dekat dengan pelawat,pesakit,dan sebagainya.


3-syiling pula dihiaskan dengan ketupat2.


4-printer pun jadi 'mangsa' ketupat. kreatif betul mereka yang menghias ni.


5-lemang pun ada kat sini! jangan ingat dalam aircond tak boleh bakar lemang. "bang, jaga lemang tu! nanti hangus!",kata akak yang jaga kaunter.

inilah kesan2nya jika sebuah organisasi itu telah dilanda MOOD RAYA
waktu2 begini ramai yang dah mula bercuti untuk pulang ke kampung halaman masing2.
bagi perantau yang jauh dari tanah tumpah darah tu, ini la peluang yang mereka rebut.
maklumlah sudah lama tidak bersua muka dengan ibubapa, adik beradik,sanak saudara.
sekian~ tarawikh kat masjid@surau tu bagaimana lah keadaannya?




~entertain@apa!!??~

| 6 comments
klik2!SamsungGalaxyS2
klik2#HotlinkONEMusic

alrite~ dh hari ke-8 kita berpuasa..dh nk dekat fasa pertama kita berpuasa..iaitu 10 malam pertama..
jadi ni nk cite skit pasal keje time bulan nih..
student: en.A mcne kite nk bg hiburan kat pesakit berkerusi roda?
en.A: ala ko nih tu pun x tau ke? ko cube la sambut patient tu dgn kompang.. ko juggling ke, buat magic silap mata ke apa ke..
student: wah! camtu lak ker encik? cam susah jer..
en.A: ala ko nih, tu pon x le buat ker?? sonang je tuh.. dah jgn kaco aku..bz nih!
student: hmm.. apa aku nk buat nih..(sambil berfikir)hah~

student:cantik lah~ ada mic dan PA system~ bole la aku nyayikan lagu..haha~
hmm.. lagu apa nk nyanyi nih..lagu raya? haha.. cantek lah.. mood raya pun best gak time2 nih..

dari jauh~ senior yg bz dgn kotak2 mreka memerhati kelibat student yang tengah test2 mic tu..lalu~
en.J: wooi! apa ko buat dgn mic mr.S tuh? patient kt bilik tu apahal sorang2?
student: err..WHEELCHAIR PATIENT, PLEASE ENTERTAIN FIRST..so nk pegi entertain la nih..
en.J: hahahahaha.. ko dh kena tipu dgn en.A tu.. bukan ko pegi buat pesembahan kat patient..ko kena selesaikan patient yang kerusi roda dulu daripada paient yang jalan kaki. lagi 1 budak2, org tua, yang emergency kna buat dulu.. yag lain tu kemudiankan paham?.. hahaha..
student: ergh? apo kono jang? (blur sebentar)

en.J: filem dah berlambak tuh! meh tolong aku paskan lepas settlekan patient td..
student: baik encik..eh mana en.A pegi?

student: en.J tuh sapa yg buang bapak bayi akt dlm kotak tuh!
en.J:ceh! aku buat kotak letih2 skali dia landing pulak dalam tuh.. apaddaaaa!

*cerita ini adalah rekaan semata2. watak2 dalam gmbar adalah lakonan semata2..*




~berRamadhan lagi~

| 2 comments
klik2 Nescafe rm10,000
klik2 digi Buddyz™



sedar x sedar~ dah masuk hari ke-6 dh berpuasa...
masih belum terlambat lg nk ucap selamat menyambut ketibaan bulan yang lebih baik dari seribu bulan(malam lailatul qadar)
malam2 camni baru dapat nk update blog..ish~
tahun ini dapat lah aku bertarawih sbb dh ada kenderaan sendiri.. berbanding tahun lepas.. nak sahur,nak makan,nak tarawih? kna tumpang org.. jauh gle nk pg cari makan..
rela tu pergi A&E department tuk cari org yg nk bawa kitorang (aku,zul,amir)pegi sahur..
itupun kalo yg keje tu muslim la..

tahun ini.. alhamdulillah nerpeluang tuk pegi tarawih bersama2 budak rumah sewaku(zul,ehsan,fairos,yusuf,zul lg sorg)

tapi ada jugak mlm yg xdpt nk pegi.. sebab kena keja shif AMN @ PM
AMM= keje pagi 7am-2pm + 9pm-7am mungkin sempat sebab isyak kat sini(kuching,srwk) awal n kalo buat 8rakaat tarawih..pastu terus rush2 pegi keje..hmm.. bole cuba ni..
PM= keje 2pm-9pm mmg x sempat sbb buke pun dh kat tmpt keje.. balik2 dh nk abes org tarawih.. so melepaslah peluang aku tuk menunaikain solat tarawih d masjid..

apa2 pun harap2 dapat bertemu malam lailatul qadar.. insya-Allah.