~29FEB!!~

| 2 comments
*DewMoreWinMore contest~
*LoraxMY puzzle~



apa kena mengena hari ni dengan thebudoks?
mesti la ada. hari ni lah birthday thebudoks~

nk sambut pun kena tunggu 4 tahun sekali. tahun lompat la katakan.
ia ada pada tahun 2008,2004,2000,1996,etc..

29 feb ni adalah hari ke 60 tahun ni, baki lagi hari adalah 306 hari.
orang yang di lahirkan pada tarikh ini di panggil leapling atau leap year baby

so macammana nk sambut kalau tahun tu tiada 29 feb?
biasanya disambut pada 28 feb @ 1 mac. sebagai contoh, di england, wales dan hong kong tarikh lahir yang sah disisi undang undang adalah pada 1 mac. manakala taiwan dan new zealand pula pada 28 feb

ada 1 lagi cara dia, iaitu sambut pada kalendar hijriaah misalnya. hehe
thebudoks lahir pada 11 rejab. jadi bole la sambut tiap tiap tahun.
ok lah itu je nak cerita~
chow~