Segmen : Pencarian Bloglist Disember by Athirah

| 8 comments


klik banner untuk join


muslimah girl & camera II @ art request

| 16 comments


ok, kali ini budoxe nak lukis muslimah dengan kamera lagi,
permintaan daripada blogger cimot. dia nak yang bercermin mata pula. line art ni dilukis dalam adobe.



kemudian, boleh mulakan proses pewarnaan (colouring),
mulakan dengan warna kulit dahulu.


selepas itu, boleh warna pula tudung dan baju. tudung warna merah jambu dan baju warna ungu gelap, bercorak bunga hitam.


akhir sekali, masukkan latarbelakang (background)



siaplah karya~

jom singgah blogcimot 

karya DSLR sebelum ini >>sini<<


mie citrasempana @ tukang karut perintis warisan

| 6 comments

kali ni nak lukis mie tukang karut 'perintis warisan' Unimas
mula-mula lukis line art kat software adobe photoshop
budoxe guna saiz brush 5pts.



setelah berpuas hati dengan line art tadi, boleh mulakan pewarnaan, mulakan dengan warna kulit dahulu.


kemudian warna pula rambut, dan mic


akhir sekali, warnakan jersey dan seluar.




siap sudah karya~

sesiapa yang nak art trade. boleh PM Facebook Page

ok jumpa lagi semua~




Moonlord Dragon Nest @ art request

| 15 comments

kali ni budoxe nak lukis karektor game kawan pula, dari game DragonNestSEA. mula-mula lukis line-art dalam adobe photoshop.


kemudian, mulakan proses pewarnaan dengan mewarna kulit watak dahulu.


selepas itu, boleh warna seluar, baju dan rambut. 
jangan lupa warna pedang,beg dan sayap karektor pula.


inilah hasil karya setelah siap warna.

ok sekian untuk kali ini,

jumpa lagi~





segmen #Listing Your URL blog

| 6 comments
klik sini

SYARAT UNTUK SERTAI SEGMEN :

1. Copy banner Segmen #listing Your URL blog & buat entri mengenai segmen ni .

2. follow blog botakGambus

3. Tinggalkan Link URL anda di ruangan komen

4. Nantikan Trafik dari Boe untuk blog yang menyertai





follower 300th @ Sparta kain pelikat

| 2 comments


yeah~ blog budoxe dah mencapai 300 sparta!

ni lukisan sempena pengikut ke-300. geng-geng spartan pakai kain pelikat. 

follower tersebut adalah Adam Azra
ni blog beliau Adamazralicious



jom terjah! blog beliau yang sempoi.


disini juga budoxe nak mengucapkan salam Maal Hijrah kepada semua umat Islam seluruhnya.

ok sekian jumpa lagi.




choc crazz art re-make @ wacom

| 12 comments

ok, kali ni budoxe nak lukis balik lukisan ni untuk diwarnakan.
ni lukisan lama tahun 2011 kalau tak silap.


ni hasilnya, bentuk tangan dah dibaiki berbanding yang asal yang tak seberapa kemas. line-art ni dilukis dalam photoshop.


setelah berpuas hati dengan artline tadi, boleh lah mulakan pewarnaan (colouring). mulakan dengan mewarna kulit dahulu.


kemudian, boleh teruskan warna baju, rambut dan coklat.


dah siap warna, masukkan latarbelakang (background) 


akhir sekali, siaplah karya!

ok sekian, jumpa lagi~






muslimah debater @ art request

| 6 comments

ok, kali ni budoxe nak lukis art request daripada kawan sekolah, seorang pemidato hebat! kat sini blog beliau >>Fbi<<.
lukis line-art dalam photoshop.
ni video beliau pidato >>PABM'12 Video<<
ni pula post pidato beliau  >>PABM'12<<


setelah berpuas hati dengan line-art tadi, mulakan pewarnaan.
warna kulit dahulu.


selepas itu, boleh warna pula tudung dan baju kurung.
budoxe warna ikut warna asal gambar, warna biru.



akhir sekali siaplah karya~

jumpa lagi~