art request dari rakan insta

| 8 comments
as-salam, semua viewers
minggu lepas budoxe ada dapat art request dari follower insta
 

ini dia lukisan yang telah budoxe siapkan
 
 ini pulak lukisan random model tudung yang ada kat insta

ok sekian sahaja untuk post kali ini

jumpa lagi 

chow~






rxz dan enjin

| No comment yet
as-salamualaikum semua viewers
minggu lepas budoxe ada dapat art request daripada rakan fb suruh lukis enjin motorsikal RXZ 
inilah hasilnya


dilukis menggunaka perisian medibang pada tablet 


ini pula lukisan motor rxz (model lama) kalau korang tak kenal


model rxz tahun 90-an kalau tak silap budoxe.
betulkan kalau budoxe silap, hehe


ok sekian sahaja untuk kali ini
jumpa algi di post akan datang~

chow~

my teacher in korea

| 2 comments
as-salamualaikum semua viewers yang dihargai sekalian,

minggu lepas budoxe ada art request daripada teacher suruh lukiskan gambarnya semasa di korea.

 inilah dia 2 lukisan yang budoxe telah siapkan



teacher posing

 
teacher di nami island

 seronoknya teacher zarina melancong ke korea,
beliau ke sana dengan family beliau.

ok itu saja untik post kali ini
jumpa lagi di lain waktu
chow ~
 
 

wordless wednesday : old malay house

| 2 comments
old malay house

samurai vs ninja

| 2 comments
assalamualaikum semua viewers~ 
(sebab tak ramai yang komen)

kali ni bukan nak bincang pasal perlawanan antara samuran dengan ninja pun, cuma baru-baru ni budoxe ada lukis samurai, tengok cerita live-action miyamoto musashi. sangat sempoi pula baju perang samurai.

ini dia, sasaki kojiro

pose memegang katana melawan musuh, stailo~

kemudian pelukis kegemaran budoxe, iaitu zint pula keluarkan komik penamat kijiya. jilid 15
baju terbaru kijiya seakan-akan baju ninja


kijiya versi terbaru, macam ninja suit
merata kedai cari tak jumpa lagi komik latest ni.
dah jumpa beritahu budoxe tau kat mana jumpa.

ok sekian sahaja untuk post kali ni
chow~



lukisan yang ada

| No comment yet
assalamualaikum semua pembaca-pembaca sekalian~
 (walaupun penulisan di blog ni pendek-pendek)

kebelakangan ni agak sibuk sedikit untuk melukis sesuatu yang detail macam kereta dan motosikal

kali ini nak kongsikan 2 lukisan yang sempat disiapkan tatkala sibuk

lukisan pertama adalah permintaan daripada follower dari insta


gambar beliau dan sahabatnya berposing, barangkali mereka berdua ini sahabat baik. kena tanya tuan punya badanlah kalau mahu tahu lebih lanjut, gua hanya lukis saja.

lukisan kedua pula adalah untuk kawan gua, mus



ya~ inilah gambar outdoor photo-shoot kahwin beliau
selamat pengatin baru mus! terima kasih kerana sudi terima lukisan hitam putih ini.

ok sekian sahaja untuk kali ini~ 
nanti update pulak untuk lukisan seterusnya~
chow lu~

satria neo R3 Lotus

| 2 comments
as-salamualaikum semua,
seperti yang di janjikan pada post lalu,
budoxe kongsikan pula sebuah lagi kereta hatchback yang menjadi kegemaran.
kali ini kereta buatan malaysia pula

satria neo R3 lotus racing


kereta ini dijana oleh enjin 1.6 campro cps dan dinaik taraf oleh R3 engine management system
antara pengubahsuaian pada enjin:
R3 camshaft dengan Adjustable Alloy cam,
R3 Alloy underdrive pulleys,
R3 titanium headers,
R3 Tuned exhaust System,
dan R3 carbon fibre Air Intake dengan K&N filter

kelajuan maksimum 205 km/h
pecutan 0-100 km/h dalam masa 9.2 saat

manarik bukan?
harganya dua kali ganda harga satria neo cps 

hanya ada 25unit yang dihasilkan.
benda rare, mestilah mahal.

warna asal dia boleh cari kat google
nak download dan warna lukisan ni pun boleh

sekian
jumpa lagi



kereta pulak

| 4 comments
as salamualaikum semua,
bertemu lagi kita pada post kali ini,

dah banyak kali post pasal motor kali ni budoxe nak kongsi kan pula lukisan kereta


ford focus RS
horsepower: 350 hp
engine: 2.3 L 4-cylinder

budoxe menggemari kereta jenis hacthback ni.
insya Allah post akan datang akan kongsi lagi lukisan 
kereta

klik >>link<< untuk lukisan kereta sebelum ini
>>deviantart<<
sekian untuk post kali ini
jumpa lagi
chow~