Peraduan Duit Raya..! Mulai 27 Jun - 5 Julai 2016

| 17 comments

السلام عليكم


Klik banner di atas untuk join

*Pemenang dan saguhati akan dipilih melalui random.org. 
* Tamat pada 5 Julai 2016 jam 12 tengahari.
selamat mencuba 

rider tiada beza

| 4 comments
السلام عليكم


salam ramadhan sepuluh malam terakhir
semoga bertemu lailatul qadr hendaknya

rider @ mat moto seringkali dipandang serong 
oleh pengguna jalanraya tak kira kereta,lori,van ataupun pihak berkuasa
tidak dinafikan sebilangan rider adalah rempit jalanan,
tapi bukan semua, pakcik tunggang motor ke masjid takkan pula kena cop rempit kan?

 motor rosak kena tolak jauh berkilometer tiada kereta yang nak berhenti tolong

siapa member yang paling senang minta tolong?
 mestilah rider yang korang benci tu juga.
yang lain semua busy,  

 gua bukan tak ada kereta, tapi gua lebih suka naik motor
lebih bebas, tidak terkonkong

rider tiada beza?
ya gua pernah lepak dengan semua jenis rider dari kapcai sampailah
brader bermoto 1000cc
yang muda dan yang 'otai'
kami lepak berjam-jam borak, buka puasa sama-sama
takda pula cakap "bro, lu mana bole lepak sama kitorang, lu moto cc kecik",
motor roda 2 ja tak kira cc

sekian nukilan kali ini~

jumpa lagi

 إن شاء الله

salam ramadhan 2016

| 4 comments
السلام عليكم
 

maafkan jika terlambat, 
sedikit sibuk pada minggu pertama ramadhan
'on-call' selama seminggu,berbuka pun di tempat kerja

salam ramadhan buat semua
semoga ibadah kita diterima oleh Allah S.W.T

jumpa lagi di lain masa 

إن شاء الله

sahabat lama

| 4 comments
السلام عليكم

sebelum ramadhan baru-baru ini
bertemu sahabat lama last jumpa 2005
dah 11 tahun tak jumpa
beliau datang ke kuching untuk menghadiri 
kenduri kahwin sahabat sekolah di sini

lepak berbual panjang
wajah beliau masih tak berubah 
masa seperti 11 tahun lalu,
 kebanyakan sahabat-sahabat lain
sudah berbeza.
ada yang sado,ada yang "sihat"
ada yang makin "slim"

semoga persahabatan berkekalan

sekian

إن شاء الله


halal?

| 2 comments
السلام عليكم


kali ini budoxe ingin kongsikan satu komik untuk 
halal? kamu risaukan tentang status halal sesuatu barang
tetapi dibibir kamu masih menghisap rokok?
ya rokok, yang nyata bahaya buat kamu.
esok lusa dah ramadhan, boleh pula kamu tinggalkan seharian
tanpa rokok tetapi kenapa sanggup nak
berbuka dengan rokok dulu?
cubalah berhenti untuk selamanya
sempena bulan ramadhan ini~

إن شاء الله

  kamu boleh.
sekian sahaja post kali ini
jumpa lagi~ 


Resipi

| 4 comments

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Cubaan untuk membuat lawak pickup line yang hambar

Like page budoxesquire art untuk post terbaru

Sekian sahaja post untuk kali ini jumpa lagi.

             Budoxesquire Arts