~hikayat si pelaut~

| 7 comments
churp2~~



hujung minngu ini aku menjauhkan diri dari darat bersama teman2 sekerjaku untuk melayari lautan biru..

1st time aku turun ke laut dalam.. bos tmpat aku kerja yang ajak aku kesana..
risau+excited+happy bercampur gaul d minda ku.


apa yg ada kat tengah2 laut tu? bahaya x? tapi ku beranikan diri juga.. pergi kesana.. kami bertolak dari BoatMan Club kat area Santubong.. perjalanan ke laut lebih kurang 3jam..
MasyaAllah.. luas sungguh lautan ciptaan Allah ini.. aku pun teringat " Ilmu Allah kalau di tulis guna dakwat lautan ni xkan habis2.Ilmu manusia pula? hanya setitik je daripada lautan nih.."

kami semua 7 orang maka sampailah ketengah laut.. kapten dgn anak kapal 3 org..
semua dh siap sedia utk memancing.. aku pun join skali walaupun x pro macam dorang..
amatur la katakan.. mancing sungai bole la.
mabuk laut cne? xnk apa2 yg berlaku.. antara kami ada yg makan ubat Dimenhydrinate b4 bertolak.

cabaran? pergh... dalam keadaan terhuyung hayang, bergoyang2 kat tengah laut tu..
kalo nk solat bole.. jgn risau. mancing cmne? mancing kali nih ikan x banyak la.. 2-3 kali tukar port.. semenye hampeh.. dugaan2.. so apa yang bestnyer? bestla jugak kat aku dpt experience pegi laut dalam.. penat la skit.. walaupun spec aku jatuh dlm laut(time goyang2 kuat) tapi aku gembira sebab semuanya selamat.. Alhamdulillah~
so aku nih pelaut ke?? hahaha~



~burung2Marah~

| 8 comments





Angry Birds Chrome

hhahaha~
aku terbaca kat majalah yg slalu aku beli 2x sebulan..
pasal game simple nih dah femes..'angry birds' kira 200 juta dh d download org..
game nih d cipta oleh Rovio Mobile
aku pun layan jela.. korg boleh download dia kat crome apps.. baru jer aku try main.. buat ilang2 bosan boleh la..

skang dah ada 2 puan aplikasi batu 'angry birds iaitu "ANGRY BIRDS:SEASONS & ANGRY BIRDS:RIO". apa2pun korang try lah..




~vandalisme@tidak??~

| 4 comments

suatu hari2 ku jln2 dgn member kat tmpt aku keje.. kt sebuah hospital..
skali ternampaklah di sebuah sudut yang mana adanya cermin.. yg pasti bukan cermin tilik...
lalu ku marah.. dalam hati la... adakah ini vandalisme? nampak ciri tu ada.. x kan la tetiba je pecah cermin tuh... any idea you guys?
tah la aku tnya member aku.. dia pun cakap nih cam vandalisme..
ada ke patut kat kat sini pun nk rosakkan harta benda... tmpt ibubapa, sanak saudara, anak pinak korang juga terima rawatan.. kalo jatuh cermin tu kat atas pala yg buat tuh kan naya.. x pasal2 lak masuk hospital skali...


dah la ni tempat aku selalu guna nk pegi dewan bedah.. (bukan doktor)
nasib baik x kena aku... kalo x? khidmat doktor nk pakai c-arm kat dewan bedah tergendala.. tu kalo kena aku.. kalo yg kena tuh surgeon,doktor,nurse, etc.. xke bikin masalah lg..

dah la.. malas ku nk cite lagi.. tmpat kejadian pun dh di baiki skit.. x ganti lagi tu... pakai balut jer.. hmmm macam2 la manusia nih..





~hikayat si Boat~

| No comment yet


bot~
cantuman kayu2 buatkan ia menjadi alat kemudahan rakyat2 jelata nk mengembara ke sana sini melalui jalan2 air yang wujud di bumi...
tambang d beri x seberapa.. namun itulah rezeki pakcik2 di tepian sungai tuk aku ke seberang sana...
kalo naik benda nih ke ksemenanjung msti susah nk d percayai ketahanan mental d fizikal penumpang @ pemilik bot...sampai ker? tah.. ade ker org cube? tahh...
kdg2 di kayuh.. kdg2 pakai enjin... boleh d katakan hybrid jugalah kenderaan nih..
<---------cube bayangkan kalo pakai kapal nih!! pergh~ mesti sempoi kaw2 pakcik tuh!









nak wat web??

Inject a little personality in d big web world. Build ur own website wit #WebberEcommerce . RM79 on #MilkADeal