~lotus of luck quest~ RO

| 5 comments
bosan bosan, jom kita sama2 pergi buat quest ni,
dapat equipment topi lotus.
15% peluang untuk skill blessing & heal level 5



mula mula, pergi alberta, dari alberta naik kapal ke basilis,
perlukan 10,000zeny nak sampai sini.
cakap dengan crew of brit ship,Alberta(alberta) : 246 115.


beli 10-coconut,10-banana dgn fruit dealer. Brasilis(brasilis):220,128



cakap dengan budak budak yang ada kat sini.Brasilis(brasilis):184,246)
'ask about the gossip'
'can you tell me in detail'
'keep talking to next story'
'is it really a ghost?'
'special magic words?'
'will you join to find the ghost?'


lepas tu, pergi atas sikit jumpa,
botanist karmen.Brasilis(brasilis):204,286.
cakap dengan dia.
'pretty interesting story'


lepas itu masuk dalam bangunan untuk jumpa wiser maria,Inside Brasilis(brain01):143,27.
cakap dengan dia.


jumpa dan cakap dengan jasira,Brasilis(brasilis):271,145. kat luar bangunan.
'what's the matter?'
'just i wanna give help yo you'
'help jasira'


lepas itu masuk dalam satu bangunan yang lain, cakap dengan curator,Inside Brasilis(bra_in01):8,181
'i want to go into toilet'
'i missed something inside'
'what a hot day.!!'
dia akan minta coconut yang dah dibeli awal awal tadi. pastu dia warp korang ke dalam toilet.


ok, sampai sini kna tulis betul betul ayat yang perlu di tulis.
1-tekan door, masukkan ayat ni:Mother the door doesn't open!. 'turn over the key' '7 times'
2-tekan chamber pot, masukkan ayat ni:mother.. the water is getting flooded!!,'draw the water' '3 times'
3-tekan tap, masukkan ayat ini:mother drought is started!!,'turn on the water' '1 time'
4-tekan carpet, masukkan ayat ini:mother, where are my friends?,'turn up and down the carpet' '7 times'
5-tekan mirror, masukkan ayat ni:mom, where are you mom??,pastu muncul hantu, "take off eye bandage".


kalau gagal, ghost akan warp korang keluar dari toilet. terpaksa ulang balik buat ayat 1-5 tu.


kalau berjaya.korang akan masuk tempat ini, kemudian klik kat saluran air ni untuk ke dungeon.


pergi ke warp kat sebelah kiri,Cave behind Waterfall(bra_dun01): 199,37
untuk pergi ke tempat Jasi.


cakap dengan jasi,Cave behind Waterfall(bra_dun02): 70,208
'are you the moon?'
klik bunga kat tepi dia
'pluck up the flower', dia akan makan banana.
dia suruh jumpa jasira


klik pipe untuk keluar dari dungeon


lepas itu, jumpa jasira dan cakap dengan dia


nak masuk balik ke dungeon tadi klik chamber pot, 'draw the water'


jumpa jasi sekali lagi dan klik bunga dan dapat item, lotus blossom


bagi lotus blossom tu kat jasira, dia akan bagi lotus hat.


jumpa botanist karmen, dapat exp dan quest selesai




5 comments

Shahrul Faiz | 8 January 2012 at 13:51

aktif molek main RO..dok main lagi ko loni?aku tok rajin try main goni.

budoxesquire | 10 January 2012 at 18:42

haha! ho duk main lagi.. try la. best.. addicted dh aku ni

Anonymous 15 February 2012 at 13:53

mana nk dapat coconut ngn banana tu.nk farm mana/?

budoxesquire | 14 April 2012 at 07:05

anonymous: aku dh update post ni. ada tujuk kat mne nk bli banana dgn coconut.