~farewell@pantry~

| 2 comments
klik>Openrice.com@MakanNShare
klik>KLIA!@MASflashmob

yeah~ pesta@pantry bermula lagi..
ini yang pertama bagi tahun 2012~
miss cat kita mengucapkan selamat tinggal kepada semua staf staf.
HOD juga hadir dalam majlis perpisahan ini, tuh yang sebelah kiri tu kalau belum kenal.
miss cat kita akan pergi ke UKM sebagai clinical instructor. tahniah! miss cat



inilah sebahagian wajah wajah yang menghadiri majlis ini..
ada jururawat, pegawai perubatan, juru x-ray, pelatih, radiologist , dan ramai lagi.



bos-bos pun ada yang hadir memeriahkan suasana majlis.



lagi staf staf yang turuf hadir..



inilah sebahagian juadah juadah yang di hidangkan dalam majlis ini.
sedapnya! staf di sini sendiri yang masak ni.



wah~ berjag jag air telah di sediakan. maklumlah makanannya banyak..
kang ada yang tersedak pula tak ada air.
hehe. jangan gelojoh makan tu.



jangan risau tak cukup gelas.
ni belambak lagi ada. silakan ambil seorang satu.



ada nasi himpit~ sedap ni makan dengan kuah kacang.



kek pun ada~ apa lagi jamahlah, jangan malu malu.



kuah kari ayam yang sedap.
pedas ni sedap makan masa masih panas.



karipad dan keropok pun ada~



dan inilah dia main course. bihun goreng. sedapnya!



dah makan semua yang ada, pencuci mulut jangan lupa!



orait selesai lah sudah coretan~
chiaw.. itu je!

selamat maju jaya miss cat!!




yeah~ mahu ini satu bole

| No comment yet



kan best dept aku ada mesin camni..
Mesin Mobile X-ray idaman ni!! DR @ yang compact. yang DR, tak payah susah susah nak bawak cassette lagi, usung je kemana mana. mesti sampai punya. yang ringan pun ok sebab jimat tenaga.

tak payah la nak usung mesin yang kejap sangkut, kejap sangkut..
ahha~ siapa sokong? angkat tangan!
tapi xdapat kot..

mesin lama selagi mesin lama tak hancur, jangan harap nak tukar baru, mesin zaman jepon pun masih pakai.. adeh..
ok lah ni tak kira wordless wednesday kot~
chiow~~~



~new year new bos~

| No comment yet
yeah itu dia~
walaupun lambat sedikit tahun mula mencoret blog ni, tapi tidak apa,
dah tahun baru rupanya.. jadi kerja kita mulakan dengan punch card baru,rate gaji baru,SBPA, rate claim OT baru,serba serbi baru, azam baru tu tak usah cakap lah. Benda memang ada tiap-tiap tahun.jadi, azam tahun lepas dah tercapai ke? anda jawab lah sendiri. masing masing tahu diri mereka sendiri.



hiburan tahun baru? aa~ meh tengok ni, kerata pacuan empat roda baru tu.. haha yang bestnya hak milik sendiri pun mahu claim jugak ker? ahahaha~ siapa punya kerja la ni, kesian pulak aku tengok~ wakakakaka.



tapi, dept kami ada yang lebih istimewa, HOD kami telah memanggil semua staf staf untuk berkumpul untuk berkenalan dengan beliau. maka berkumpullah semua di tengah tengah ruangan jabatan kami



dengan khusyuknya mereka mendengar ucapan dari HOD, mereka berborak borak di antara mereka. maklumlah, ada yang naik ada yang turun. frust jugalah bagi ereka yang terpaksa turun bagi memberu jalan kepada orang lain untuk mengetuai sesebuah jabatan.


tada~ inilah dia bos baru kami. pergh U44 tu. kesian kat U42 terpaksa turun dari tampuk kepimpinan. dah lama menunggu sekali dapat melepas pula. adeh~ sabar ye ex-bos


p/s:HOD dan bos baru di tengah tengah
ok lah chiaw semua, bos dari pantai timur tu, sama kampung~ ekeke. apa apa pun, selamat datang bos!



~lotus of luck quest~ RO

| 5 comments
bosan bosan, jom kita sama2 pergi buat quest ni,
dapat equipment topi lotus.
15% peluang untuk skill blessing & heal level 5



mula mula, pergi alberta, dari alberta naik kapal ke basilis,
perlukan 10,000zeny nak sampai sini.
cakap dengan crew of brit ship,Alberta(alberta) : 246 115.


beli 10-coconut,10-banana dgn fruit dealer. Brasilis(brasilis):220,128



cakap dengan budak budak yang ada kat sini.Brasilis(brasilis):184,246)
'ask about the gossip'
'can you tell me in detail'
'keep talking to next story'
'is it really a ghost?'
'special magic words?'
'will you join to find the ghost?'


lepas tu, pergi atas sikit jumpa,
botanist karmen.Brasilis(brasilis):204,286.
cakap dengan dia.
'pretty interesting story'


lepas itu masuk dalam bangunan untuk jumpa wiser maria,Inside Brasilis(brain01):143,27.
cakap dengan dia.


jumpa dan cakap dengan jasira,Brasilis(brasilis):271,145. kat luar bangunan.
'what's the matter?'
'just i wanna give help yo you'
'help jasira'


lepas itu masuk dalam satu bangunan yang lain, cakap dengan curator,Inside Brasilis(bra_in01):8,181
'i want to go into toilet'
'i missed something inside'
'what a hot day.!!'
dia akan minta coconut yang dah dibeli awal awal tadi. pastu dia warp korang ke dalam toilet.


ok, sampai sini kna tulis betul betul ayat yang perlu di tulis.
1-tekan door, masukkan ayat ni:Mother the door doesn't open!. 'turn over the key' '7 times'
2-tekan chamber pot, masukkan ayat ni:mother.. the water is getting flooded!!,'draw the water' '3 times'
3-tekan tap, masukkan ayat ini:mother drought is started!!,'turn on the water' '1 time'
4-tekan carpet, masukkan ayat ini:mother, where are my friends?,'turn up and down the carpet' '7 times'
5-tekan mirror, masukkan ayat ni:mom, where are you mom??,pastu muncul hantu, "take off eye bandage".


kalau gagal, ghost akan warp korang keluar dari toilet. terpaksa ulang balik buat ayat 1-5 tu.


kalau berjaya.korang akan masuk tempat ini, kemudian klik kat saluran air ni untuk ke dungeon.


pergi ke warp kat sebelah kiri,Cave behind Waterfall(bra_dun01): 199,37
untuk pergi ke tempat Jasi.


cakap dengan jasi,Cave behind Waterfall(bra_dun02): 70,208
'are you the moon?'
klik bunga kat tepi dia
'pluck up the flower', dia akan makan banana.
dia suruh jumpa jasira


klik pipe untuk keluar dari dungeon


lepas itu, jumpa jasira dan cakap dengan dia


nak masuk balik ke dungeon tadi klik chamber pot, 'draw the water'


jumpa jasi sekali lagi dan klik bunga dan dapat item, lotus blossom


bagi lotus blossom tu kat jasira, dia akan bagi lotus hat.


jumpa botanist karmen, dapat exp dan quest selesai